Miten Losec® toimii?

Mahalaukku tuottaa happoa, jotta syöty ruoka sulaa helpommin. Mahalaukun limakalvon erikoistuneissa soluissa on tuhansia pumppuja, jotka vapauttavat happoa mahalaukkuun. Ruokaa syötäessä nämä pumput alkavat vapauttaa happoa, jota tarvitaan ruoan sulattamiseen.

Joillakin ihmisillä nämä happopumput käynnistyvät ja sammuvat oikeaan aikaan säilyttäen luonnollisen tasapainon sen mukaan, miten paljon ja minkälaista ruokaa mahalaukussa on. Mutta toisilla ihmisillä pumput voivat tuottaa liikaa happoa, mikä aiheuttaa närästystä.

Losec® säätelee näiden pumppujen toimintaa ja varmistaa, että happotuotanto on hallittua, eikä liikaa happoa tuoteta. Tämän vuoksi Losec® on erilainen kuin esimerkiksi antasidit, jotka pyrkivät neutralisoimaan liikahapon sen jälkeen, kun sitä on jo vapautunut. Antasidit voivat siksi helpottaa närästystä nopeasti mutta vain lyhytkestoisesti, sillä ne eivät vaikuta sen perussyyhyn. Antasidit sopivat hyvin tilapäisiin ja lieviin närästysoireisiin.

Kerran päivässä korkeintaan 14 päivän ajan käytetty Losec® tuo helpotusta voimakkaampiin närästysoireisiin. Losec® vähentää närästystä merkittävästi, ja sen käytön myötä närästysoireet voivat hävitä kokonaan.

Jos närästysoireet kuitenkin jatkuvat 14 päivän hoidon jälkeen tai pahenevat hoidon aikana, on lääkäriin otettava yhteyttä.

Närästyksen lyhytaikaiseen hoitoon yli 18-vuotiaille. Jos olet raskaana, ota yhteys lääkäriin. Tutustu pakkausselosteeseen tästä.

Losec®-valmisteen hyödyt

Losec®-valmisteen hyödyt

Miksi valmistetta kannattaa käyttää?

Vaikuttava aine Omepratsoli

Vaikuttava aine Omepratsoli

Losec®-valmisteen vaikuttava aine on omepratsoli. Omepratsolin aiheuttama happotuotannon väheneminen johtaa oireiden pidempiaikaiseen lievittymiseen.

Losec®-tabletti?

Losec®-tabletti

Losec® on ainoa itsehoitovalmiste, jonka tabletit hajoavat vatsassa pieniksi mikrorakeiksi.

Losec® on helppokäyttöinen

Losec® on helppokäyttöinen

Losec®-valmisteen voi helposti niellä tai liuottaa nesteeseen.

Närästys ja hapon takaisinvirtaus

Närästys ja hapon takaisinvirtaus

Närästys aiheutuu hapon takaisinvirtauksesta mahalaukusta ruokatorveen.

Lue pakkausseloste