Miten Losec® toimii?

Mahalaukku tuottaa happoa, jotta syöty ruoka sulaa helpommin. Mahalaukun limakalvon erikoistuneissa soluissa on tuhansia pumppuja, jotka vapauttavat happoa mahalaukkuun. Ruokaa syötäessä nämä pumput alkavat vapauttaa happoa, jota tarvitaan ruoan sulattamiseen.

Joillakin ihmisillä nämä happopumput käynnistyvät ja sammuvat oikeaan aikaan säilyttäen luonnollisen tasapainon sen mukaan, miten paljon ja minkälaista ruokaa mahalaukussa on. Mutta toisilla ihmisillä pumput voivat tuottaa liikaa happoa, mikä aiheuttaa närästystä. Losec® säätelee näiden pumppujen toimintaa ja varmistaa, että happotuotanto on hallittua, eikä liikaa happoa tuoteta.

Kerran päivässä korkeintaan 14 päivän ajan käytetty Losec® tuo helpotusta voimakkaampiin närästysoireisiin. Losec® vähentää närästystä merkittävästi, ja sen käytön myötä närästysoireet voivat hävitä kokonaan.

Jos närästysoireet kuitenkin jatkuvat 14 päivän hoidon jälkeen tai pahenevat hoidon aikana, on lääkäriin otettava yhteyttä.

Losec®-valmisteen hyödyt

Losec® on itsehoitoon tarkoitettu protonipumpun estäjä, joka on saatavilla apteekista ilman reseptiä.

  • Lievittää tehokkaasti närästystä.
  • Losec®-valmisteen teho kohdistuu närästyksen perussyyhyn säätelemällä mahalaukun happamuutta.
  • Yksi Losec®-tabletti vuorokaudessa antaa helpotusta närästykseen koko päiväksi ja yöksi.
  • Kerran vuorokaudessa 2 viikon ajan otettuna Losec® vähentää merkittävästi närästyksen uusiutumista ja närästys saattaa hävitä kokonaan.
  • Losec® on ainoa itsehoitotuote, jonka tabletit hajoavat vatsassa pieniksi mikrorakeiksi.
  • Losec®-tabletit on helppo nielaista vesilasillisen kera, ja ne voi myös liuottaa hapottomaan veteen tai hedelmämehuun. Tablettia ei saa pureskellä eikä murskata.

* Losec® tulee ottaa kerran vuorokaudessa enintään 2 viikon ajan. Jos oireet sen jälkeen vielä jatkuvat tai pahenevat, on otettava yhteyttä lääkäriin.Vaikuttava aine Omepratsoli

Losec®-valmisteen vaikuttava aine on omepratsoli. Omepratsolin aiheuttama happotuotannon väheneminen johtaa oireiden pidempiaikaiseen lievittymiseen

Omepratsolin vaikutusmekanismi


Schaubild Wirkstoff Omeprazol

Omepratsoli vaikuttaa suoraan limakalvon happoa muodostaviin parietaalisoluihin. Kun välittäjäaineet (histamiini-, gastriini- ja asetylikoliini) sitoutuvat parietaalisolujen tiettyihin reseptoreihin, välittyy signaaleja, jotka käynnistävät protonituotannon. Protonit siirtyvät protonipumpun avulla parietaalisoluista mahaonteloon. Omepratsolin teho kohdistuu juuri sinne, mistä ongelma saa alkunsa eli protonipumppuun. Omepratsoli ei kuitenkaan estä happotuotantoa kokonaan. Ainoastaan aktiivisten protonipumppujen toiminta estyy samaan aikaan kun uusia protonipumppuja muodostuu jatkuvasti. Näin varmistetaan se, että mahalaukussa säilyy edelleen hapan ympäristö, eikä normaali ruoansulatustoiminta häiriinny.

Minkälainen on Losec®-tabletti?

Minkälainen on Losec®-tabletti?

Losec® vähentää mahahapon eritystä tarkasti kohdistetun vaikutusmekanisminsa avulla.

Losec® on itsehoitovalmiste, jossa käytetään innovatiivista tablettimuotoa - Losec®-tabletin sisältämät yli tuhannet pienet mikrorakeet hajoavat mahalaukussa nopeasti. Pienten mikrorakeiden koko on optimaalinen, sillä ne siirtyvät nopeasti mahalaukusta suolistoon, jossa imeytyminen tapahtuu. Säätelemällä mahalaukun happamuutta Losec®-valmisteen teho kohdistuu närästyksen perussyyhyn - se vaikuttaa suoraan mahalaukun happopumppuihin.

1 Losec®-tabletti vuorokaudessa estää nopeasti ja tehokkaasti mahahappojen liikatuotantoa päivällä ja yöllä.

Losec®-tabletti on helppo niellä, sen voi ottaa veden tai mehun kera. Tablettia ei saa pureskella eikä murskata.

1 Losec®-tabletti vuorokaudessa antaa helpotusta närästykseen 24 tunnin ajaksi.

Losec® on helppokäyttöinen, koska sen voi joko nielaista tai liuottaa nesteeseen.

Losec® on helppokäyttöinen, koska sen voi joko nielaista tai liuottaa nesteeseen.

Pieniä mikrorakeita sisältävät Losec®-tabletit on helppo nielaista veden kera.

Tablettien nieleminen on kuitenkin joillekin ihmisille vaikeaa. Tämän huomioimiseksi Losec® on suunniteltu helposti liukenevaksi.
Losec®-tabletin voi liuottaa lasilliseen hapotonta vettä tai hedelmämehua, joka sitten juodaan. Tablettia ei saa pureskella eikä murskata.