Vaikuttava aine Omepratsoli

Losec®-valmisteen vaikuttava aine on omepratsoli. Omepratsolin aiheuttama happotuotannon väheneminen johtaa oireiden pidempiaikaiseen lievittymiseen

Kun oireet ovat lieviä ja tilapäisiä, hoito antasidilla on hyvä vaihtoehto, esim. Rennie. Kun oireet alkavat voimistua ja toistua, hoitoa Losec®-valmisteella kannattaa kokeilla. Losec® 20 mg on lääkärien käyttämä standardi hoitoannos, joka on vapautettu reseptiltä itsehoitoon. Maailmanlaajuisesti yli miljardi potilasta on käyttänyt Losec®-valmistetta.

Omepratsolin vaikutusmekanismi


Schaubild Wirkstoff Omeprazol

Omepratsoli vaikuttaa suoraan limakalvon happoa muodostaviin parietaalisoluihin. Kun välittäjäaineet (histamiini-, gastriini- ja asetylikoliini) sitoutuvat parietaalisolujen tiettyihin reseptoreihin, välittyy signaaleja, jotka käynnistävät protonituotannon. Protonit siirtyvät protonipumpun avulla parietaalisoluista mahaonteloon. Omepratsolin teho kohdistuu juuri sinne, mistä ongelma saa alkunsa eli protonipumppuun. Omepratsoli ei kuitenkaan estä happotuotantoa kokonaan. Ainoastaan aktiivisten protonipumppujen toiminta estyy samaan aikaan kun uusia protonipumppuja muodostuu jatkuvasti. Näin varmistetaan se, että mahalaukussa säilyy edelleen hapan ympäristö, eikä normaali ruoansulatustoiminta häiriinny.

Losec®-valmisteen hyödyt

Losec®-valmisteen hyödyt

Miksi valmistetta kannattaa käyttää?

Mien Losec® toimii?

Losec® on ainoa itsehoitovalmiste, jonka tabletit hajoavat vatsassa pieniksi mikrorakeiksi.

Losec® on helppokäyttöinen

Losec® on helppokäyttöinen

Losec®-valmisteen voi nielaista tai liuottaa.

Lue pakkausseloste